Kategorier
Bygg & Renovering

Sugen på en stenskiva i köket?

Ska du byta ut bänkskivan i ditt kök och funderar på om sten är ett fungerande material där? Det är det. Här kan du läsa om några av de olika typerna av stenmaterial och vilka fördelar de har.

Den kanske första och mest uppenbara fördelen med en bänkskiva i sten är att det är snyggt. Naturmaterial brukar alltid hålla över tid rent trendmässigt, så även sten. Sten är klassiskt och tidlöst samt finns i en mängd olika färger och nyanser. Det går dessutom att välja på matta eller blanka varianter. Så oavsett vilken smak du har, går det alltså att hitta en stenskiva som passar just dig.

Olika slags stenskivor

Stenskivor finns i fler olika typer av sten. Några varianter är marmor, granit och kvarts. De finns även i komposit, vilket innebär att det är sten blandat med andra material. Silestone är ett sådant exempel. Det är till största delen tillverkat av kvarts, men några fåtal övriga procent av annat material gör det till en kompositblandning. Denna typ är otroligt slitstark och tålig. Det är dessutom en stenskiva som är väldigt hygienisk. Det beror på att den inte är porös, vilket gör att smuts och bakterier inte får fäste där.

Marmor är också relativt tåligt. Framförallt är det en klassiker och så snyggt. Ett material som funnits i våra boningar ända sedan antiken. En annan typ av sten är granit som också är väldigt hållbar och ett oerhört lättskött material. Oavsett vilken stenskiva du väljer blir det ett bra val för ditt kök.