Kategorier
Bygg & Renovering

Söker du efter hjälp med dränering i Stockholm?

Är du orolig över din husgrund i Stockholm? Droppar det vatten eller har du hittat blöta fläckar i källaren? Har smältvattnet börjat ta sig in och översvämmar källaren varje vår?

Dränering runt husgrunder utförs för att avleda regn- och smältvatten. Även åker- och jordbruksmarker kan behöva dränering för att grödor ska trivas eller för att marken inte ska översvämmas varje vår och höst och bli till lermark. Dessa olika typer av dränering utförs på olika sätt, men har samma slutmål – att avleda vattnet från marken.

Problem med dränering går att fixa

Om du har problem med dränering så finns det professionell hjälp att få. Det vanligaste är att man kontaktar en dränerare för att få hjälp med fukten i källaren eller husgrunden. Vissa väljer dock att göra jobbet själv. Då är det viktigt att man ser till att undersöka hur djupt man ska gräva och vilka material man bör välja. Så här går du tillväga för att fixa problemen med dränaget runt huset.

  1. Kontrollera så det inte finns viktiga ledningar och rör runt huset där du ska gräva.
  2. Ta en spade eller minigrävare och börja gräva så djupt som du behöver gräva.
  3. Kontrollera att det är lika djupt överallt.
  4. Lägg en dräneringsduk.
  5. Lägg dräneringsrör på det djupet du tagit reda på passar runt ditt hus.
  6. Fyll på med lämpligt material, exempelvis makadam.

Har du inte erfarenhet av att jobba med dränering sedan tidigare så kan det vara en bättre idé att se till att få din dränering i Stockholm utförd av proffs.