Om oss

Att bygga ger extremt många fördelar. Man får ett givande projekt, man utvecklar ett samarbete, man sparar pengar, man får en kick i det egna självförtroendet och man vågar genom detta också ta sig an nya utmaningar. Dessutom får man också en nytta av det man byggt. Så långt – inga problem.

Det som emellertid är problematiskt är att många saknar en grundläggande kunskap om att bygga och att man utöver det också kanske saknar den händighet som krävs.

Vi – som vana snickare – ser ett stort problem i detta. Många bygger idag utan kunskap och mer som en följd av att exempelvis kompisar eller grannen bygger om. Man vill, helt enkelt, visa upp att man själv också kan bygga och renovera. Detta skapar projekt som – om de ens blir färdiga – kan ha en stora säkerhetsbrister, som kostar extremt mycket mer än man från början räknat med och som, tyvärr, i många fall också slutar med att man ser en relation som avslutas. Det senare är långt vanligare än vad många tror: att leva i ett byggkaos och i en stress är inte lätt.

Vi förespråkar att man ska bygga, men att man ska bygga i enlighet med sin egen nivå. Större projekt ska skötas av proffs, mindre sådana kan man gott ta sig an själv. På den här sidan ska vi ge dig en möjlighet att hitta den balansen. När gasar du och när bromsar du? Vi vill ta bort den prestige som finns och försöka göra renoveringar och byggnationer både roligare och säkrare.

Utöver detta kommer vi att skapa guider, steg-för-steg-instruktioner, samla fakta och ge små tips baserade på vår yrkeskunskap. Vi kommer även att visa hur du hittar rätt yrkesmän och vad du ska tänka på i samband med att du söker professionell hjälp. Kort sagt: en sida om allt som rör bygg. Välkommen!