Kategorier
Bygg & Renovering

Stålkonstruktioner i Göteborg håller

Redan i hamninloppet syns det stålkonstruktioner i Göteborg – broarna och kranarna som berättar om en tid då det byggdes stora fartyg vid varven i staden med lång tradition av stålarbete.

Stålkonstruktioner håller och de håller sig fina länge. I England byggdes den första bron av järn över floden Severn 1779 och den står fortfarande kvar. Det är många som lyckats skapa minnesvärda monument tack vare det hållbara byggmaterialet.

Göteborg är staden som under 1900-talet hade skeppsvarven som en av sina största arbetsplatser. Under mörka vinterdagar kunde man se svetslågor glimma på Hisingssidan. Stora fartyg låg i torrdockor och reparerades.

För företag som specialiserat sig på stålkonstruktioner är Göteborg kanske den naturligaste hemorten, men man levererar och arbetar över hela landet. Både stora och små konstruktioner ger stabilitet och styrka åt industribyggnader, broar och hangarer.

Stålkonstruktioner levereras i moduler

Det krävs en välutrustad verkstad för att kunna tillverka de stora konstruktioner som tillverkas idag. Stål är ett starkt men ändå lätt och tåligt material som låter sig formas. Man kan exempelvis göra balkar, pelare, stommar och räcken som byggföretag använder.

Även om det är stora saker som skall byggas går det lätt eftersom man kan tillverka dom i moduler som man sedan monterar på plats. Stålet får bli skelett i många byggnader. Det håller sig också vackert om det placeras naket i ett balkongräcke eller ett galler utomhus.

Företag som arbetar med stål har en lång tradition att hålla levande. De vet vad de sysslar med och har därför bara certifierade svetsare som arbetar med konstruktionerna. Läs mer om stålkonstruktioner på denna webbsida: stålkonstruktionergöteborg.se