Kategorier
Totalentreprenad

Många fördelar med totalentreprenad i Örebro

Funderar ni på att renovera villan eller lägenheten i Örebro? I så fall kan det löna sig att använda sig av totalentreprenad. Här kommer några användbara tips.

När man renoverar sitt hem behöver man inte sällan hjälp av både snickare, målare, golvläggare, elektriker och rörmokare. Att hitta rätt hantverkare, komma överens om pris och skriva avtal med alla är tidskrävande. Likaså att planera arbetet och se till att rätt hantverkare är på plats för de olika momenten. Därför är det ofta bättre att använda sig av en byggfirma med totalentreprenad.

Att överlåta hela renoveringen till en och samma byggfirma blir ofta billigare än att anlita varje hantverkare för sig. Dessutom skriver man bara kontrakt med byggfirman och får därmed också allt samlat på en faktura. Man sparar även en massa tid eftersom byggledaren ser till att renoveringen flyter och att rätt hantverkare kallas in.

Prisvärd totalentreprenad i Örebro

Hur mycket det kostar att använda sig av totalentreprenad i Örebro beror på renoveringens omfattning men priserna kan även variera mellan olika byggfirmor. Därför kan det vara klokt att ta in flera offerter innan man beslutar sig för vilken firma man ska anlita. Då det också är viktigt att byggfirman är skicklig och pålitlig måste man ta referenser innan man skriver avtal.

Det kan även vara bra att kontrollera firmans ekonomi genom att ringa Skatteverket. Skulle byggfirman gå i konkurs under renoveringen kan arbetet avstanna och det blir inte klart i tid. Det kan även bli så att man måste låta en annan byggfirma slutföra renoveringen, vilket då kan bli betydligt dyrare.