Kategorier
Målare

Målare Stockholm – så hittar du rätt målare 

I vissa fall kan rätt beslut visa sig bli helt fel. Ett exempel på detta handlar om när privatpersoner anlitar en målare i Stockholm. I sak är detta helt rätt. Att måla om är svårt, det är jobbigt och det blir sällan bra när man själv gör det. Som privatperson har man sällan vare sig den tid eller den kunskap som krävs för att skapa ett snyggt och hållbart resultat – och då gör man också rätt i att betala för en professionell målare i Stockholm. 

Felet? Det ligger i att man anlitar fel målare. Tyvärr så är detta något som många drabbats av och det blir också extra tydligt då det handlar om fasadmålningar. Skillnaden mellan en seriös och oseriös målare i Stockholm kan mätas i år i livslängd. 

Väljer du en skicklig och seriös målare så kan du få en fasadmålning som håller i 10-15 år. Väljer du fel – ja, då kan det handla om kanske fem år innan färgen flagnar och du måste måla om igen. Det är pengar rakt ner i sjön. 

Tips för att hitta rätt målare 

Hur ska man då agera för att hitta rätt målare i Stockholm? Vi tänkte här nedan rada upp några snabba tips: 

  • Erfarenhet. Erfarenhet är en viktig ingrediens i valet av målare. Dels så borgar det för en högre yrkeskunskap, men dels så visar det även att en målare i Stockholm klarat av konkurrensen. Ett företag som har många års erfarenhet har, helt enkelt, klarat av att både behålla och få nya kunder – år ut och år in. 
  • Referenser. Viktigt är att man tar sig tid att ringa till tidigare kunder. Har en målare en gedigen bank av referenser så signalerar detta definitivt att det finns en kvalitet inom företaget. Passa även på att läsa omdömen och betyg på nätet. Om det inte finns några referenser så talar detta också ett ganska tydligt språk, enligt oss. Väljer du en sådan målare så tar du en risk. 
  • Garantier. Se alltid till att du ges garantier på det utförda jobbet – och då i synnerhet om det handlar om en fasadmålning. Det ska tydligt framgå i avtalet också – och inte enbart vara något som ni pratar om.