Kategorier
Besiktning

Bedöm fastigheten – anlita en besiktningsman i Stockholm

En besiktningsman i Stockholm kan ge dig information om sådant som kan bli problem med fastigheten både nu och i framtiden. Bland annat gällande fuktskador.

Ingen vill såklart ha någon form av skada på sin fastighet. Men det finns grader i helvetet, och vissa skador är trots allt värre än andra. Fuktskador är ett sådant exempel. Är inte byggnaden korrekt utrustad för att stå emot sådana kan konsekvenserna rentav bli förödande.

Det är därför det kan vara en bra idé att som fastighetsägare kontrollera fuktnivåerna i utrymmen som badrum, kök och vind med jämna mellanrum. Ligg steget före och notera tidigt när eller om fuktkvoten börjar öka. Då kan du göra någonting åt saken i ett tidigt skede – och både rädda fastigheten och spara mycket pengar.

Bäst görs fuktmätningar av någon form av besiktningsman som har både utrustningen och kompetens som krävs för ändamålet. Gäller det en fastighet i Stockholm har du tur – där finns många besiktningsmän och firmor att välja bland. En del specialiserar sig till och med på just fuktskador vilket kan vara fördelaktigt.

En besiktningsman ger dig information du behöver

Det finns olika sätt att bli varse om ett fuktproblem som är så pass allvarligt att du behöver kalla in en besiktningsman från Stockholm. Ett första tecken är att du börjar känna doften av mögel. Ibland kan det även synas – mögelbeläggningen är antingen svart eller vit. Och den är inte särskilt hälsosam att leva med.

Vad besiktningsmannen kan göra är att han eller hon kan mäta hur hög fuktkvoten är i det utrymme där du eventuellt har problem. Gränsen som det ofta talas om är 17 procent i krypgrund, källare och på vinden – allt som i mätaren ger utslag över den siffran bör åtgärdas.

När det gäller just åtgärderna kanske du behöver anlita någon annan expert, beroende på vad det är som behöver fixas såklart. Men du hade aldrig fått kännedom om dem från första början om det inte vore för att besiktningsmannen hade kunnat slå fast hur det egentligen var ställt. Och det hade kunnat leda till stora konsekvenser för både byggnaden och din egen hälsa. Läs mer på webbsidan: besiktare.se där du kan hitta mer information samt tips för dig.