Kategorier
Målare

Skapa glädje med hjälp av en linjemålare

En linjemålare, tänker ni, vad gör man med en sån? Det är väl inte en enskild person som ska markera upp vägarna? Kanske inte, men vad sägs om skolgårdarna?

Det finns så mycket som kan inspirera till lek och inlärning. Många gånger är barn påhittiga och behöver inte så mycket för att komma igång. Men det skadar inte att hjälpa dem på traven. Dessutom, några enkla linjer på en skolgård kan plötsligt skapa världar som man inte trodde fanns. Tänk vad roligt med en basketplan, eller linjer för att hoppa hage, leka lekar och markera ut gränser som behöver finnas.

En erfaren linjemålare kan erbjuda allt ni behöver. Det är till exempel viktigt för barnen att veta var parkeringen börjar, och skolgården slutar. Enkla linjer är tydliga markeringar som gör att barnen kan förstå gränser och regler. Men det gäller ju att linjerna är tydliga, då, så att barnen inte behöver undra vad som gäller. Och när det gäller linjer för lekplatserna så behöver det vara noggrant och hållbart.

Linjemålare arbetar med allt från lek till allvar

Något som alltid är viktigt i alla samhällen är att det finns en samverkan mellan bilister, cyklister och fotgängare. Man behöver kunna känna sig säker i alla positioner, och linjer är en stor hjälp i detta fall. Det kan till exempel handla om vilken sida man ska cykla på, och vilken sida man ska gå på. Eller så markerar det var cyklister och fotgängare kan korsa bilvägen utan att ta skada.

I miljöer där det finns mycket barn, såsom utanför skolgården, så är det extra viktigt att dessa linjer aldrig nöts bort. Det är därför som det är så viktigt att ni kontaktar en linjemålare så fort ni märker att linjerna behöver fyllas i, eller om ni behöver fler linjer. Det kan rädda liv om barnen har tydliga instruktioner för hur de får gå och cykla, och var de kan stå för att vänta på bussen.