Kategorier
Allmänt

Säkerheten först med trädfällning på Värmdö

Träd är inte alltid så stabila som de verkar. När det stormat och varit dåligt väder kan vissa träd hamnat i farliga lägen. En korrekt bedömning av trädfällning på Värmdö kan förhindra skador.

En ö är en ö och öar är inte sällan platser där blåst får lite mer plats än på det lugnare inlandet. Stormar kan vara bara mäktiga, eller mäktiga på gränsen till skrämmande. Och de kräver sin tribut i form av skadade och fällda träd. Det är naturen som städar.

Ibland kan man tycka att naturen slarvar lite. Den lämnar halvfällda och skadade träd hängande lite slarvigt varsomhelst. Ungefär som en tonåring som “städat” sitt rum. Tyvärr kan det medföra faror för människor och djur när det blåst lite extra under något dygn.

Trädfällning och trädvård

När en ordentlig och snabb luftförflyttning skett, är det klokt att kontrollera statusen på träden på din tomt. Vare sig det handlar om storgranen eller lilla körsbärsträdet. Träd är tunga, och faller de är det farligt. Det kan behövas åtgärder för att säkra din tomt efter stormen. Ta kontakt med en firma som sysslar med trädfällning.

En kompetent och erfaren arborist kan hjälpa till med att göra korrekta bedömningar. Det kan behövas fällning av träd, kapning av grenar eller att på andra sätt säkra träden. Om du inte längtar efter att ha trädgården full med grenar och ris kan det också vara trevligt om de tar och efterröjer så att du kan se dina rabatter och din gräsmatta igen.