Kategorier
Rörmokare

Rörmokare i Stockholm för säkra rördragningar

Om du ska installera nya hushållsapparater behöver du oftast dra ledningar för vatten. Gör inte det själv utan anlita en certifierad rörmokare i Stockholm. 

För den som känner sig som en duktig hemmafixare kan det vara frestande att dra ledningar för vatten. Men sådana arbeten ska utföras av rörmokare som har en gedigen utbildning och erfarenhet. Risken är annars stor för att läckage kan uppstå och som förorsakar vattenskador.

Vattenskador som uppstått på grund av att en amatör gjort egna installationer ersätts vanligtvis inte av försäkringsbolagen. Notan kan bli dyr och skadorna irreparabla. Släktklenoder som förvarats i en källare som översvämmats kan ha ett affektionsvärde som inte alltid går att översätta till reda pengar. 

Rörmokare i Stockholm utför flera uppgifter

Det är en vanlig missuppfattning att rörmokarens kunskaper begränsas till att kapa, böja och skarva rör. Men en modern rörmokare har många strängar på sin lyra och kärt barn har många namn. Inte sällan hör vi talas om såväl rörläggare som VVS-tekniker. Beteckningen VVS står för värme, ventilation och sanitet. Vid en husesyn kan vi konstatera att inom dessa områden finns flera uppgifter för en rörmokare.  

En yrkesman inom VVS-området utför flera installationer i ett badrum. Toalettstol och tvättställ ska komma på plats. Vattenlåsen ska installeras så att inga läckage eller odörer uppstår. Om ett badkar ska rivas ut och ersättas med dusch, ska rörläggaren se till att duschen kommer på plats men han eller hon ska också säkerställa att ventilationen fungerar efter förändringen. 

En rörmokare i Stockholm för renoveringsarbete

Annelie och Peter har köpt en äldre villa strax utanför Stockholm. Men paret vill bo miljövänligt och energisnålt. Villan värms upp med ett vattenburet system. Den oljepanna som finns i källaren har gjort sitt och bergvärme med värmepump ska installeras. Familjen tänker köpa en elbil och den ska helst laddas med solenergi som ska produceras på det egna hustaket. En rörmokare har kunnande om både värmepumpar och solceller. 

Miljövänlighet får dock inte innebära avkall från värmekomfort. Och därför ska ett nytt värmegolv läggas i vardagsrummet medan radiatorerna får vara kvar i övriga rum. Allt detta kräver rätt framledningstemperatur. För att fixa detta krävs en rörmokare med både praktiskt och teoretiskt kunnande. Rörmokaren ser till att värmepumpen installeras och att allt blir rätt inställt. 

Totalentreprenad med rörmokare i Stockholm 

Det renoveringsprojekt som Annelie och Peter tänker dra igång är omfattande och insatser från olika hantverkare måste samordnas. En VVS-firma har goda möjligheter att ta ett sådant uppdrag på totalentreprenad. Firman har byggledning och ser till att olika hantverkare som snickare, elektriker och rörmokare inte springer i vägen för varandra. Paret bestämmer sig därför för att kontakta en rörmokare i Stockholm

En representant från VVS-firman kommer på besök och går igenom hela projektet för att kunna räkna på en offert. Efter en vecka kommer offerten. Firman lämnar ett fast pris med garantier för att de olika arbetena utförs på ett fackmannamässigt sätt. Och naturligtvis går själva arbetet att dra av som rotavdrag i den kommande deklarationen.