Kategorier
Bygg & Renovering

Relining i Stockholm sänker kostnader

Med en åtgärd som heter relining slipper man byta ut trasiga avloppsrör, men kan ändå få täta och hållbara avloppssystem i och kring sin fastighet i Stockholm.

Bostadsrättsföreningen hade haft så många ekonomiska smällar de senaste åren att det började bli mycket pressat i den gemensamma kassan. Det hade varit allt från skador på växtligheten i utemiljön till plötsligt, och för tidigt, utbyte av alla tvättmaskiner och torktumlare. Sådant som man inte hade räknat med i budgeten.

Därför höll styrelsen sina tummar hårt när det började trilla in rapporter från medlemmar gällande stopp i avloppen. Men tyvärr räckte det inte, för vid en undersökning visade det sig att det inte var något som hade spolats ner som orsakat stoppet. Det var helt enkelt avloppsrören som var så pass dåliga att allt möjligt fastnade och orsakade stopp.

Men lika snabbt som modet hade fallit hos styrelsen kom hoppet igen. Rörmokaren som undersökte rören berättade att det finns en teknik som heter relining, som skulle kunna vara en fullgod och billig lösning. En åtgärd som gick att utföra utan att störa de boende alltför mycket.

En smidig relining

Efter att ha meddelat de boende kom det en hel del frågor som styrelsen fick besvara. Vad skulle det kosta? Hur skulle det påverka de boende vid själva åtgärden? Och krävdes det att rören grävdes upp utanför fastigheten, så att grönytorna riskerade att skadas?

Styrelsen kunde glatt ge alla svar som medlemmarna hade gällande en relining i Stockholm. Det skulle bli avsevärt mycket billigare än att byta ut rören. Och även billigare än att fortsätta boka en spolbil för att få bort alla stopp i avloppen. De boende skulle troligen inte ens märka när åtgärden skulle utföras. Och inga ingrepp skulle behöva ske utomhus.

En vecka senare var personal på plats med allt som behövdes för att utföra en relining av bostadsrättsföreningens avloppssystem. Och det blev en investering som gjorde att alla medlemmar kunde andas ut. Inga fler stopp i avloppet eller oförutsedda kostnader. Nu kunde livet i fastigheten fortsätta sin normala lunk, utan oro eller bekymmer gällande avloppet.