Kategorier
Golv

Golvläggare i Uppsala och renovering

Om du ska renovera en nyinköpt villa är det inte omöjligt att golven i huset måste bytas ut mot helt nya. Låt en golvläggare i Uppsala utföra arbetet.

Synen på golv kan ibland upplevas som något paradoxal. Golven ska vara vackra och tåliga men de ska inte ta uppmärksamhet från all annan inredning som möbler och tavlor. Hur löser man detta dilemma? Ett vanligt sätt är att lägga parkettgolv. Ursprungligen var det golv som blev lagda i slott och andra palats, men sedan början av 1900-talet blev parkettgolv populärt även i det svenska folkhemmet.

Att parkettgolv funnit sin plats i svenska hem är inte så märkligt. Trägolv har varit ett naturligt inslag med tanke på den tillgång på virke som vi har i landet. Massiva trägolv har alltid funnits och med parkettstavar blev golven mer sofistikerade. En stor fördel är naturligtvis att trägolv kan repareras och slipas om.

Golvläggare i Uppsala föreslår golvmaterial

Marita och Peter har köpt en äldre villa i utkanten av Uppsala. Den tidigare ägaren har varit förståndig och försett huset med bra isolering och inte minst har fasaden setts över och målats. Med andra ord är villan en prydnad för kvarteret. Detsamma gäller dock inte för husets interiör. Hushållsapparaterna har sett sina bästa dagar och samtliga golv ser förskräckliga ut. De senare har drabbats av vassa klackar och skosulor med grus. Golven är dessutom så slitna att de knappast går att slipa om.

Att lägga golv ingår inte i parets kompetensområde och därför kontaktar Marita en golvläggare i Uppsala. Representanten från firman kommer med flera goda råd till lämplig golvbeläggning. “Ett laminatgolv med naturmönster skulle passa bra i köket”, menar golvläggaren. “Om ni vill ha ett golv i matsalen som sticker ut, kan ni förslagsvis välja ett parkettgolv i franskt fiskbensmönster”, fortsätter han.

För att kunna få mer information besök: golvläggareuppsala.nu