Kategorier
Fönster

Fönsterrenovering Stockholm – fördelar med att renovera 

De flesta är idag medvetna om att fönstren spelar en avgörande roll i hur kostnaden för uppvärmningskostnaderna ser ut i ett hus. Har du en hög räkning för energi och uppvärmning så är det också troligt att det finns ett läckage någonstans – och inte sällan så är det dina fönster eller ditt tak som inte håller tätt

För många villa- och fastighetsägare i Stockholm så blev förra årets vinter en ögonöppnare. Att elpriset steg till rekordnivåer fick många att reagera – och agera – i frågan om energi, uppvärmning, isolering och investeringar för att sänka de reella kostnaderna. Ett av de mest effektiva och prisvärda sätten att sänka kostnaderna för dig som villaägare är att anlita ett företag för en fönsterrenovering i Stockholm.

Därför är en fönsterrenovering ett bra alternativ

 En fönsterrenovering i Stockholm, utförd av rätt företag, ger i slutändan dig fönster som blir som nya, men till en bråkdel av priset. Det är också ett projekt som kommer med många fördelar – och några av dessa ser ut som följer: 

  • Höjer det estetiska värdet. Gamla träfönster kommer att bli slitna och som villaägare så är det viktigt att inta en hållning där man ser till att korrigera, reparera och underhålla fönstren på en årlig basis. Något som de flesta inte har tid och kraft att göra – och där en mer omfattande fönsterrenovering istället blir lösningen. Vid en fönsterrenovering i Stockholm så repareras alla delar av fönstren – bågar och karmar samt exempelvis fönsterbleck – samtidigt som man målar, kittar om och byter ut alla trasiga och slitna beslag. Det gör att det estetiska värdet och uttrycket blir påfallande högt. 
  • Sänker kostnaderna. En fönsterrenovering i Stockholm innebär även att glasen byts ut och att man i och med detta också kan sänka U–värdet till samma låga nivåer som det finns hos energifönster. Detta innebär att den varma luften som finns på insidan av huset stannar kvar – medan den kalla stängs ute. I slutändan ger det dig en betydligt lägre räkning. 
  • Bra för miljön. Att renovera och reparera snarare än att byta ligger helt i linje med EUs direktiv om att återbruka. En fönsterrenovering är en bättre lösning för vår miljö än att byta ut fönstren i tid och otid.