Kategorier
Bygg & Renovering

Behov av mögelsanering i Stockholm?

Fuktskador som inte åtgärdas kan leda till större problem i huset i Stockholm. Får det pågå tillräckligt länge bildas mögel och mögelsanering blir nödvändig.

När Erik kom hem från jobbet möttes han av Eva i dörren. Hans såg oron i hennes ögon och frågade om det hade hänt något med barnen eller deras familjer. Hon skakade på huvudet och när han tagit av sig ytterkläder och skor vinkade hon åt honom att följa med honom ner i källaren.

Väl nere tog hon med honom in i tvättstugan och pekade på en plats nere längs golvet där en byrå stått. Det var tydligt att Eva flyttat på den och upptäckt det hon nu pekade på. Han kunde först inte se något men sedan förstod han vad hon menade. Längst väggen kunde han ana en mörk kant och insåg vad det var.

Det såg ut som mögel. Nej, tänkte han och tog sig för pannan. Hur kunde han ha missat att de hade fukt i källaren? Han förbannade byrån som han tänkt slänga så många gånger. Den hade ingen funktion och bara stod där och tog plats. Det enda den hade gjort var att dölja att det varit fukt i väggen.

Mögelsanering i huset

Han skyndade sig upp och började leta efter hur han kunde få hjälp med mögelsanering i Stockholm. Det tog inte lång tid innan han hittade svaret. Ett företag kunde komma och göra mätningar och om det behövdes göras en mögelsanering. Någon mätning behövdes knappast.

Nu var det bråttom och istället för att maila ringde han till dem för att boka en tid. Som tur var kunde de komma redan i början på kommande vecka och han tackade ja till det. Sedan gick han ner i källaren och plockade fram en fläkt. Det kunde inte skada om han började torka ur redan nu.

Kommande vecka kom sanerarna och precis som Erik insåg de att mätning var onödigt. De hade med sig större fläktar som gjorde lite mer nytta än hans lilla. Men de nickade ändå belåtet åt att han hade varit så företagsam och börjat själv. Han rodnade vid deras ord och var bara så tacksam att de var där.