Kategorier
Bygg & Renovering

Att lyfta högre än högst

Letar du efter en kran som kan lyfta så högt du kan drömma om? Vill du ha hjälp att lyfta något som är tungt och som ska lyftas högt? Här kan du titta lite närmare på vad som finns att tillgå.

I vardagen kan det finnas behov av än det ena, än det andra. Du kanske inte går runt och tänker på hur högt en kranbil kan lyfta något. Men skulle du vilja bygga ett högt hus med många våningar, såsom en skyskrapa, ja, då kan det passa bra att kunna hyra en rejäl bil med kran som kan skjuta rejält i höjden. Inte vilken höjd som helst, utan riktigt, riktigt högt. Men det är ett fåtal personer som vill bygga skyskrapor. Låt oss istället tänka på en mer vardaglig situation. Ett sådant exempel kan vara att du behöver hjälp att lyfta något som står svåråtkomligt. Låt säga på en innergård. Då finns det specialbilar utrustade med anpassade kranar som skjuter i höjden på minimal yta.

Över tak och upp på tak

Vill du kunna lyfta något upp på ett tak, eller kanske till och med över ett tak och in på andra sidan byggnaden? Då är en höglyft precis vad du behöver. Det kan vara en kran som sitter fast monterad på en kranbil. Det krävs kunniga förare för att klara av att köra och manövrera ett sådant fordon. Det är en smal nisch, och då gäller det att vara utbildad och verkligen gå in för sin uppgift.